Patagonia

Vähennä, käytä uudelleen, korjaa ja kierrätä! Ulkoilu- ja urheiluvaatteisiin erikoistunut Patagonia on pelastanut maailmaa tuote kerrallaan jo vuodesta 1973. Patagonian laadukkaat tekstiilit valmistetaan vastuullisista materiaaleista, kuten kierrätyspolyesteristä ja luomupuuvillasta, ja lisäksi yhtiö lahjoittaa vuosittain huomattavia summia erilaisiin ympäristöohjelmiin.

Patagonian tuotteet ovat siis luonnosta nauttivien ja ympäristötietoisten seikkailijoiden valinta! Erilaiset takit, paidat, housut, asusteet, laukut, reput ja monet muut tuotteet takaavat mukavuuden, tyylikkyyden ja käytännöllisyyden harrastitpa sitten kiipeilyä, hiihtoa tai patikointia.

Patagonia – vastuullinen valinta

1970-luvulla Yhdysvalloissa perustettu Patagonia on maailmankuulu ulkoilu- ja urheiluvaatebrändi. Pidettyjen tuotteidensa lisäksi yritys on kuuluisa ekologisuudestaan, joka ohjaa kaikkea sen tekemistä. Tarkoituksena on, että vaatteiden tuotanto on mahdollisimman ympäristöystävällistä, vastuullista ja eettistä.

Materiaaleissa suositaan kierrätystä, ja tuotteista tehdään kulutusta ja aikaa kestäviä. Koska vaateteollisuus kuormittaa ympäristöä väistämättä, yhtiö kompensoi aiheuttamiaan haittoja muun muassa lahjoittamalla prosentin vuotuisesta myynnistään 1% For The Planet -organisaatiolle. Samoin yritys toimii Bluesign™ Systems -partnerina ja osa tuotteista on Fair Trade Certified™ -ommeltuja.

Luontoharrastajan valinta

Luontoharrastukseen tarvittavien vaatteiden ja varusteiden ei pitäisi kuormittaa ympäristöä. Patagonialle on tärkeää, että luontoharrastukset ovat sopusoinnussa luonnon kanssa ja että harrastusympäristöjä kohdellaan kunnioittavasti.

Yrityksen vaatteet, reput ja muut varusteet onkin suunnattu ennen kaikkea lajeihin, joissa ei käytetä moottoriajoneuvoja vaan nautitaan luonnon tarjoamista elämyksistä ja mahdollisuuksista herkkää planeettaamme kunnioittaen.

Vaihteleviin sää- ja lämpötiloihin soveltuvia vaatteita heidän mallistoistaan löytävät muun muassa vaeltajat, lumilautailijat, surffaajat, polkujuoksijat ja kalastajat, mutta myös säässä kuin säässä lenkkeilevät ja työmatkansa pyöräilevät.

Parempi tulevaisuus Patagonian kanssa

Vaateteollisuus ja muoti ovat ristiriidassa kestävän kehityksen ja ympäristön kanssa. Patagonia on kuitenkin edelläkävijä, joka on osoittanut menestyksen mahdolliseksi ekologisuudesta tinkimättä. Jo vuonna 1993 Patagonia lanseerasi kuoritakit, jotka voidaan valmistaa sataprosenttisesti kierrätetyistä materiaaleista, pääasiassa käytetyistä muovipulloista.

Kaikista yhtiön materiaaleista 69 % on tällä hetkellä kierrätettyjä, ja tulevaisuudessa luku on tarkoitus nostaa sataan.

Ympäristön lisäksi Patagonia panostaa myös tuotantonsa eettisyyteen. Yhtiö tarkkailee yhteistyökumppaneidensa ja tuotantonsa vastuullisuutta ja eettisyyttä sekä edistää reilua työkulttuuria tehtaillaan ympäri maailman.